Évente 7 millióval több cukorbeteg

A cukorbetegség mintegy 246 millió embert érint világszerte, és az a szám 7 milló fővel növekszik évente. Minden tizedik másodpercben meghal valaki kifejezetten a cukorbetegséghez kapcsolódó problémák , szövödmények miatt- ami a teljes, világméretű összhalálozásnak megközelítőleg a 6 százaléka. Vagyis nagyságrendileg ugyanannyi halálos áldozatért felelős ez a betegség, mint a " korunk pestisének" nevezett AIDS- fertőzés.

(Világgazdaság)


Graham liszt Tápiószeléről

A Tápió – Malom Kft. 2007. januárjában kezdte el gyártani a graham lisztet a sütőipar számára 50 kg-os zsákos kiszerelésben. Az idei évben szeretnénk 1 kg-os kiszerelésben is megjelenni a piacon, megcélozva azt a fogyasztói réteget, akik rendelkeznek kenyérsütő géppel és az egészséges táplálkozást helyezik előtérbe.

 
A dr. Grehem® márkanévvel hozzuk forgalomba graham lisztünket amit speciális védőgázas csomagolással láttunk el, ezért 12 hónap –ra nőt meg a minőség megőrzési idő. Ezt a csomagolási technológiánkat Magyarországi illetve Európai szabadalmi védettséggel láttuk el.
Termékünkben egyedül álló módon egy búzaszem összes alkotó eleme megtalálható, így a búzacsíra is, mely folsavat, E vitamint, ásványi anyagokat, és egyéb más nyomelemeket tartalmaz, ami más élelmiszerekben ritkán található.
 
A legfontosabb vitaminokat és ásványi anyag tartalmat az amúgy igen dekoratív csomagoláson fel is tüntettük.
A dr. Grehem® lisztnek abban van élettanilag fontos szerepe, hogy nagy szemcseméretűre őrölt lisztből és korpából áll és az ebből készült sütőipari termékek a szervezetbe jutva egy hosszú folyamatos szénhidrát lebontást tesz lehetővé, melynek során feltehetően a vércukorszint ugrásszerűen nem nő meg.
Ebből eredően a cukorbetegek részére kizárólag ebből a szabvány graham lisztből volna ajánlatos kenyeret és egyéb terméket fogyasztani.
 
Még ez év végére szeretnénk a dr.Grehem termékcsaládot az alábbi grehem lisztekkel kiegészíteni:
Graham süteményliszt
Graham lisztes sütőkeverék
 
Összefoglalva a graham lisztből készült sütőipari termékek jótékony hatásairól:
  1. A nagy szemcseméretű szénhidrát a szervezetbe jutva csak lassan szívódik fel, és ezért feltehetően a vércukorszint nem emelkedik meg ugrásszerűen. A 2. típusú cukorbetegség kialakulásának esélye minimális.
  2. A nagy méretű korpa ( diétás rost) csökkenti a zsírsavak, valamint a koleszterin felszívódását.
  3. A búzakorpa magas magnéziumtartalma kedvezően hat a vérnyomás csökkenésére és fokozza a szervezet érzékenységét a stressz hatásokkal szemben.
  4. Feltehetően elkerülhetjük a vérkeringési zavarokat, valamint az emésztő rendszerben fellépő rosszindulatú folyamatokat.
  5. A diétás rostok megnyújtják a gyomor kiürülésének idejét ezzel csökken az éhség- , és megnő a jóllakottságérzet ideje.
Erdődi Sándor
ügyvezető